Pierwsze lata wymiaru sprawiedliwości w Polsce Ludowej. Uwagi na kanwie książki Marka Żukowskiego, Wymiar sprawiedliwości na Pomorzu Zachodnim w latach 1945-1957 i jego rola w zwalczaniu opozycji. Koszalin 2002, ss. 489. - Andrzej Drogoń (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Pierwsze lata wymiaru sprawiedliwości w Polsce Ludowej Uwagi na kanwie książki Marka Żukowskiego, Wymiar sprawiedliwości na Pomorzu Zachodnim w latach 1945-1957 i jego rola w zwalczaniu opozycji. Koszalin 2002, ss. 489.