7. Sınıf Öğrencilerinin İspata Yönelik Becerilerinin İrdelenmesi - Ebru AYLAR (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu araştırmada, 7. sınıf öğrencisine ispat becerilerini geliştirmeye yönelik bir öğretim uygulandığında, ispat becerilerinin nasıl değişeceği sorusuna yanıt aranmıştır . Araştırmada 7. sınıf öğrencilerinin ispat becerileri ilk olarak Hazır Bulunuşluk Testi ile ölçülmüş, daha sonra 13 haftaya yayılmış 14 saatlik formal ispat yapabilecekleri uygulamalara yer verilmiştir. Gerçekleştirilen bu uygulamaların ardından doğrudan ispat, karşı örnek vererek ispat, tüketerek ispat ve durum yolu ile ispat yöntemlerini içeren İspat Testi öğrencilere uygulanmıştır. Sınav sonrasında, öğrencilerle yapılan bire bir görüşmelerle, düşünceleri daha çok irdelenmiştir. Gerçekleştirilen uygulamaların ardından öğrencilerin ispat yapabilme becerilerinde bir gelişim gözlenmiştir. Öğrenciler karşı örnek vererek ispat yönteminde diğer yöntemlere göre daha başarılı olurken, durum yolu ile ispat yönteminde belirgin bir şekilde başarısız olmuşlardır