ПРОБЛЕМА ҐЕНДЕРНОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ В РАДЯНСЬКИХ СЮЖЕТАХ (НА МАТЕРІАЛІ РОМАНІСТИКИ 1930-х років ) - Оксана Степанівна Філатова (Lìteraturnij Proces: Metodologìâ, Ìmena, Tendencìï)
У науковій розвідці на матеріалі української романістики 1930-х років здійснено спробу простежити схему нівеляції усталених ґендерних взаємин, а точніше – зміну традиційної ролі жінки в сім’ї та соціумі.