TS EN ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİNİN İŞ YAŞAM KALİTESİNE KATKISI: SAĞLIK SEKTÖRÜNDE BİR ARAŞTIRMA - Mustafa Yücel (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Rekabetin giderek artması işletmeleri başarılı olmanın farklı yollarını aramaya yöneltir. Bu amaçla işletmeler, kendi işletmelerini diğer rakip işletmelerden farklılaştırmalarına yardım edecek yeni yönetim tekniklerini uygulamaktadırlar. TKY, işletmelerin büyük bir kısmının uyguladıkları ve benimsedikleri bir tekniktir. Sağlık hizmetlerinde toplam kalite yönetimi yaklaşımı, hem toplumun daha kaliteli hizmet beklentisi hem de hizmet maliyetlerinin düşürülmesi hedeflerini karşılamaktadır. Günümüzde kalite anlayışının yanı sıra kalite yönetim sistemleri de kuruluşlara önemli bir altyapı sağlayabilmektedir. Bu çalışmanın amacı, “TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi uygulayan firmada İş Yaşam Kalitesini” değerlendirmek ve yaşam kalitesini etkileyen faktörleri ortaya koymaktır.