Sağım Makinalarına Uygun Programlanabilir Bir Nabız Aygıtı Kontrol Ünitesi Geliştirilmesi - Recai Gürhan; Mustafa Vatandaş (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışmada, sağı m makinalar ı na uygun programlanabilir bir nab ı z ayg ı t ı kontrol ünitesi Geliştirilen ünite elektromanyetik bir valf düzeniyle birlikte test edilmi ştir. DeAeylerde kullan ı lmak üzere iki farkl ı nab ı z kontrol program ı oluşturulmuştur. Farkl ı nab ı z oran ı , nab ı z frekans ı ve vakum düzeylerinde belirlenen pulsasyon karakteristiklerinin uluslararas ı standartlara uygun oldu ğ u belirlenmiştir