Статичні алгоритми управління паралельними асинхронними обчислювальними процесами - О. Павлов; О. Халус; О. Мельников; В. Дрозд; В. Кобельський; М. Медведєв (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
Розглядається проблема управління паралельними асинхронними обчислювальними процесами. Приведено критичний порівняльний аналіз статичних та динамічних методів управління паралельними асинхронними обчислювальними процесами. Розглядаються дві постановки задачі управління паралельними асинхронних обчислювальних процесів як одноетапних задач теорії розкладів. Пропонується для її розв’язання використовувати алгоритми, зокрема, ПДС-алгоритми, розроблені проф. Павловим О.А. та його учнями, що зазвичай використовуються для реалізації календарного та оперативного планування дискретними виробничими системами. Пропонуються модифікації ПДС-алгоритмів відповідно до сформульованих задач комбінаторної оптимізації. Наведено приклади конкретних наукових та практичних проблем, для яких ефективність програмного забезпечення їх розв’язання досягається за допомогою розглянутих статичних моделей управління паралельними асинхронними обчислювальними процесами та запропонованими методами їх розв’язання.