Ciberdelinqüència i cibervictimització - Josep Maria Tamarit Sumalla (IDP)
En aquest volum de caràcter monogràfic s’han recollit diversos treballs que tracten aspectes relacionats amb la ciberdelinqüència i la cibervictimització. És un fet ja prou reconegut que l’evolució cap a la societat de la informació ha suposat una transformació profunda de les relacions socials i un dels efectes d’aquest procés ha estat la transformació de la delinqüència. Un bon exemple és l’evolució de la delinqüència juvenil, que ha estat sempre un fenomen particularment estudiat per part de la criminologia i que pot funcionar com un punt d’observació de les tendències, d’anticipació del futur i d’experimentació de noves formes de justícia i de tractament de la criminalitat.