Використання інформаційно-цифрових технологій в освітньому процесі підготовки майбутніх авіаційних фахівців при викладанні спеціальних дисциплін - Г. А. Калашник (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлено шляхи ефективного використання інформаційно-цифрових технологій в освітньому процесі підготовки майбутніх фахівців при викладанні спеціальних дисциплін. Проаналізовано стан проблеми використання інформаційно-цифрових технологій в системі геофізичного забезпечення польотів сфери цивільної авіації України та стан проблеми використання інформаційно-цифрових технологій в освітньому процесі підготовки майбутніх авіаційних фахівців при викладанні спеціальних дисциплін. Удосконалено методику використання інформаційно-цифрових технологій при викладанні здобувачам вищої освіти дисципліни “Основи геофізичного забезпечення польотів”, яка відрізняється від попередніх орієнтуванням на розвиток активності особистості в освітньому процесі. Виявлено й обґрунтовано педагогічні умови ефективного використання інформаційно-цифрових технологій при дистанційному викладанні здобувачам вищої освіти спеціальних дисциплін. Представлено досягнутий педагогічний ефект: забезпечення реалізації принципів активності та самостійності, створення умов для єдності навчання та професійно-особистісного розвитку здобувача вищої освіти при викладанні спеціальних дисциплін як засобу професійного розвитку майбутніх авіаційних фахівців.