Uvodnik - Nataša Logar; Polona Gantar (Slovenščina 2.0: Empirične, aplikativne in interdisciplinarne raziskave)
S prvo številko drugega letnika revija Slovenščina 2.0: empirične, aplikativne in interdisciplinarne raziskave, ki jo tisti, ki nam je že domača, na kratko imenujemo SLO 2.0, utrjuje svojo osrednjo vlogo na področju prikaza rezultatov raziskav slovenskega in drugih jezikov, ki združujejo empirični ter interdisciplinarni, zlasti pa jezikovnotehnološki pristop in aplikativno naravnanost. Z izidom številke 1 (2014) pa v slovenistično znanstveno periodiko prinašamo še eno novost: sprotno objavljanje.