ЕНЕРГЕТИЧНА БЕЗПЕКА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА: ІННОВАЦІЇ ТА СТРАТЕГІЧНЕ ПЛАНУВАННЯ - Владислав Цикунов (Економіка та суспільство)
У статті досліджено актуальну проблему енергетичної безпеки сільського господарства через призму стратегічного планування та інноваційних технологій. Визначено, що стабільне енергопостачання є важливим чинником для ефективного функціонування аграрних підприємств. Проаналізовано сучасні виклики енергетичної безпеки. Досліджено стратегічне планування як головний інструмент забезпечення енергетичної безпеки сільського господарства. Виокремлено ключові напрямки розвитку енергетики згідно енергетичної стратегії України до 2050 року. Описано особливості енергетичної безпеки в різних країнах. Особливу увагу приділено інноваційним технологіям, таким як плавучі фотоелектричні станції, які можуть стати екологічною та економічно вигідною альтернативою традиційним джерелам енергії. Також розглянуто перспективи використання біоресурсів для генерації енергії безпосередньо на агропідприємствах, що сприятиме зменшенню витрат і покращенню екологічної ситуації.