Покращення якості фільтрації змінних стану дискретних динамічних об’єктів - Андрей Георгиевич Кику (Adaptivni Sistemi Avtomatičnogo Upravlinnâ)
В статті розроблений покращений метод визначення оцінок змінних стану дискретних об’єктів на основі визначення оптимальної матриці підсилення фільтра. Наведена відповідна постановка задачі фільтрації, процедура визначення оптимальних коефіцієнтів матриці підсилення фільтра, результати експериментальних досліджень. Ефективність запропонованого фільтра значно перевищує ефективність стандартного фільтра Калмана.