Прогнозування і профілактика прееклампсії при багатоплідній вагітності після допоміжних репродуктивних технологій - O.M. Sulimenko (Український журнал Здоров'я жінки)
Мета - оцінити ефективність впровадженого алгоритму лікувально-профілактичних заходів шляхом аналізу перебігу вагітності, пологів та стану новонароджених при багатоплідній вагітності після допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ); оцінити зміни біохімічних маркерів дисфункції ендотелію в разі виявлення доклінічних проявів прееклампсії у вагітних із багатоплідною вагітністю після ДРТ.