Bilgisayar Destekli Öğretimin Teknik Lise Öğrencilerinin Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Dersindeki Akademik Başarısına ve Kalıcılığa Etkisi - Fatih Başçiftçi; Cüneyt Sunay (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmada, teknik lise bilişim teknolojileri alanıöğrencilerine Bilişim Teknolojilerinin Temelleri dersinin bilgisayar destekli öğretim uygulamalarıkullanılarak anlatılmasının, geleneksel öğretim yöntemine göre öğrenci başarısına ve kalıcılığa etkisini belirlemek hedeflenmiştir. Bu amaçla Niğde ili Bor ilçesi Bor Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde bir çalışma yapılmıştır. Araştırmaya, teknik lise bilişim teknolojileri alanı10. sınıfında öğrenim gören 32 öğrenci katılmıştır. Deney grubu öğrencilerine, hazırlanan bilgisayar destekli öğretim yazılımıile kontrol grubu öğrencilerine ise geleneksel öğretim yöntemi ile dersler anlatılmıştır. Teknik lise bilişim teknolojileri alanı10. sınıf meslek derslerinden olan “Bilişim Teknolojilerinin Temelleri” dersine ait 2 modül için yapılan uygulama süresince öğrenci başarılarınıölçmek üzere geliştirilen başarıtesti, öntest, sontest ve kalıcılık testi olarak uygulanmıştır. Araştırmanın sonucunda, Bilişim Teknolojilerinin Temelleri dersinde kullanılan bilgisayar destekli öğretim uygulamalarının, geleneksel öğretim yöntemine göre öğrencilerin akademik başarısıve kalıcılık açısından daha etkili olduğu görülmüştür.