ARŞİV KAYITLARINA GÖRE KONYA MAHKEME HAMAMI HAMAM-I CEDÎD,YENİHAMAM - Ahmet Çaycı (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu araştırmamızda, öncelikle, Konya’da Karamanoğlu döneminde inşa edilen Mahkeme Hamamı’nın mi‘mârî özellikleri hakkında açıklamalarda bulunacağız. Daha sonra Mahkeme Hamamı’na ait vakfiye ve ser‘iye sicillerindeyer alan bilgileri bir araya getireceğiz. Bütün bunlardan sonra, hamamın büyük bir bölümüyle birlikte, kubbe ve duvarlarının bir hayli değişikliklere uğradığınıbelgelemeye çalışacağız.