"Центр спеціальних заходів" - еліта Сил спецпризначення США: завдання, структура, бойове застосування - Andrii Slyusarenko (Cхід)
У статті аналізуються завдання, структура, особливості підготовки та приклади бойового застосування підрозділів "Центру спеціальних заходів" Центрального розвідувального управління США - еліти американських Сил спеціальних операцій. Визначається, що докорінні зміни в характері й стратегії сучасного збройного та невійськового асиметричного протистояння закономірно породили якісне зростання ваги Сил спеціальних операцій, таємного протиборства без формального оголошення війни, застосування нетрадиційних засобів досягнення власних інтересів.