ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ У СКЛАДІ РЕСУРСНОСТІ ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОФЕСІЙ ЮРИДИЧНИХ ВИДІВ - O. O. Babenko (Law and Safety)
Охарактеризовано основні елементи впливу феномена емоційного інтелекту на ефективну самореалізацію особистості та її пристосування до складних умов професійної та особистісної взаємодії. З’ясовано зміст понять «соціономічний вид професії», «емоційний інтелект», «стресостійкість», «ресурсність особистості» та «саногенне мислення» і підкреслено важливість такого механізму мислення. Наголошено, що слід приділити увагу подальшому вивченню впливу емоційного інтелекту на професійне становлення представників професій юридичних видів та підвищення рівня емоційного інтелекту задля ефективного виконання професійних обов’язків, збереження власного здоров’я та підвищення психологічної культури суспільства в цілому.