Ija. Ł. Majak, Rim pierwych cariej (gieniezis rimskogo polisa), Moskwa 1983, Izdatielstwo Moskowskogo Uniwiersitieta, ss. 266. - Jolanta Durajska (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Ija. Ł. Majak, Rim pierwych cariej (gieniezis rimskogo polisa), Moskwa 1983, Izdatielstwo Moskowskogo Uniwiersitieta, ss. 266.