Poszukiwanie „wspólnego rdzenia” prawa prywatnego w Europie - Wojciech Dajczak (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Poszukiwanie „wspólnego rdzenia” prawa prywatnego w Europie. W związku z książką Gabora Hamza, Die Entwicklung des Privatrechts auf römischrechtlicher Grundlage unter besonderer Berücksichtigung der Rechtsentwicklung in Deutschland, Österreich, der Schweiz und Ungarn, Budapest 2002, ss. 282.