Türkiye'de Lisansüstü Eğitim Uygulamaları, Sorunlar Ve Öneriler - Bilal Sevinç (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Kalkınma sürecinde en önemli görev yüksek nitelikli insan gücüne düşmektedir. Gereksinim duyulan bu insan gücünün yetiştirilmesinde nitelikli bir lisansüstü eğitim, özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından yaşamsal bir önem taşımaktadır. Bu nedenle lisansüstü eğitime gereken önemin verilmesi ve bu alandaki sorunların çözümlenmesi gerekmektedir.