TUTUM OLUŞTURMA ETKİNLİĞİ OLARAK LOBİCİLİK - Kadir Canöz (Selçuk İletişim)
İnsanların günlük yaşantılarında yapmış oldukları hareketlerin her ne kadar görünen bir nedeni var ise de; asıl neden onların zihinlerinde var olan değer ve tutumlar olarak bilinmektedir. Elit seçilmişlere yönelik yapılan lobicilik faaliyetleri de, belirli bir hareketi yaptırmayı hedeflerken bunu daha çok; dikkat çekme, bilgilendirme ve ikna etme gibi tutum oluşturucu yöntemlerden birisi veya birkaçı ile yapmaya çalışmaktadır. Çalışmamızın içerisinde ele alınan lobicilik bu bağlamda değerlendirilerek tutum oluşturma etkinliği olup olmadığı konusunda bilgiler içermektedir.