MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN HAZIRLANAN PEYGAMBERİMİZİN HAYATI VE SİYER DERS KİTAPLARININ TAHLİL VE TENKİDİ - Asım Sarıkaya; Feyza Betül Köse (Siyer Araştırmaları Dergisi)

(untitled)
Milli Eğitim Bakanlığıtarafından öğrencilere sunulacak ders kitaplarınınbilimsel hata içermemeleri, eğitim ve öğretimprogramının amaçladığı kazanımları kapsamalarıve öğrenmeyi destekleyecek nitelikte ve öğrencileringelişim özellikleri dikkate alınarak hazırlanan görselve içerik tasarımlarına sahip olmaları gerektiği, ilgiliyönetmelikte belirtilmiştir. Ayrıca bilginin anlaşılırbir dil ile ve yazım yanlışlarından arındırılmış,anlatım bozukluğu içermeyen ibarelerle sunulması,yapılan işin ciddiyeti açısından önemli olduğu gibi,öğrencinin kendisine sunulan bilgiyi anlaması vekavraması bakımından da ehemmiyet arz etmektedir.Bu makalede 2017-2018 eğitim-öğretim yılındaPeygamberimizin Hayatı ve Siyer derslerinde ilk kezokutulacak olan üç ders kitabının değerlendirilmesiyapılmış ve tespit edilen hatalar ele alınmıştır.