Süreli Yayınların Değerlendirilmesinde Kullanılan Yöntem ve Teknikler - Kemal Ermiş (Türk Kütüphaneciliği)
Akademik çalışmalarda, bilimsel araştırmalarda vb. tüm araştırma faaliyetlerinde süreli yayınlar en güncel bilgileri vermesi bakımından en fazla kullanılan kaynaklardır. Buna paralel olarak süreli yayınlar diğer kaynaklara oranla giderek artan maliyetleriyle en pahalı kaynaklar haline gelmiştir. Süreli yayınların maliyetlerindeki bu artış bütçe problemleriyle uğraşan kütüphaneleri olumsuz yönde etkilemiştir. Bunu sonucunda bazı süreli yayınların aboneliklerinin iptali yoluna gidilmiştir. Abonelik iptal kararlarının verilmesi ise detaylı bir değerlendirme çalışmasının gerekliliğini ve önemini ortaya çıkarmıştır.