تحلیل جامعه‌شناختی رابطۀ بین اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه با هویت جنسیتی (دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور ساری) - مریم مالمیر; فضه نوپور هولاری; شهرام ملانیا جلودار (علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد)
هدف تحقیق حاضر مطالعۀ جامعه‌شناختی رابطۀ بین اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه با هویت جنسیتی (دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور ساری) در سال 1402 است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، از نوع کاربردی، از لحاظ نوع روش، توصیفی و همبستگی می‌باشد و از لحاظ روش گردآوری اطلاعات، میدانی است. جامعۀ آماری این پژوهش شامل کلیۀ دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور ساری با تعداد 2450 نفر است. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 395 نفر برآورد گردید و با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. به منظورگردآوری داده‌های مورد نیاز، از پرسش‌نامۀ استاندارد هویت جنسیتی مک براید و همکاران (2008) و پرسش‌نامۀ محقق‌ساختۀ اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی استفاده شده است. داده‌ها با نرم افزار SPSS تحلیل شد و برای تحلیل فرضیات از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چندمتغیره و تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که در آزمون پیرسون بین تحقیق پنج‌گانه مؤلفه‌های متغیر مستقل (اعتیاد به شبکه‌های اجتماعی) دو مؤلفۀ میزان اعتقاد به شبکه‌های اجتماعی و میزان مشارکت با دیگران در شبکه‌های اجتماعی رابطۀ مستقیم در سطح ضعیفی را با متغیر وابستۀ تحقیق نشان داده‌اند؛ ولی سه مؤلفۀ دیگر متغیر مستقل (میزان استفاده از شبکه‌های اجتماعی، میزان دلبستگی به شبکه‌های اجتماعی‌ و میزان رضایت از شبکه‌های اجتماعی) رابطۀ متوسط و مستقیمی را با متغیر وابستۀ تحقیق داشته‌اند. نهایتاً 4 مؤلفۀ میزان استفاده از شبکه‌های اجتماعی، میزان دلبستگی به شبکه‌های اجتماعی، میزان اعتقاد به شبکه‌های اجتماعی و میزان مشارکت با دیگران در شبکه‌های اجتماعی توانستند 33 درصد از واریانس متغیر وابستۀ تحقیق را تبیین نمایند.