Sisteme diferențiale cubice reale cu centru liniar și linia de la infinit multiplă - Alexandru Şubă (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
Sunt clasificate sistemele diferenţiale cubice cu centru liniar şi linia de la infinit de multiplicitate cel mult patru. Pentru fiecare clasă ce are linia de la infinit de multiplicitate patru este rezolvată problema centrului. Se arată că punctele monodromice sunt de tip centru, dacă se anulează primele trei mărimi Liapunov.