نقد و بررسی کتاب المنهج النفسی فی النقد الحدیث؛ النقاد المصریون نموذجاً - زینه عرفت‌پور (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
کتاب المنهج النفسی فی النقد الحدیث؛ النقاد المصریون نموذجاً، نوشتة موسى عبدالرحمن بسام قطوس، تلاشی است درجهت بررسی پیدایش یکی از شیوه‌های نقد ادبی نوین در مصر یعنی شیوة روان‌شناختی که به‌منزلة یکی از شیوه‌های نقدی، چه در سطح نظری و چه در سطح تطبیقی، اهمیت خاصی دارد. این کتاب از آن دسته کتاب‌هایی است که به‌دلیل محتوای مناسب و مطالب مفید در زمینة نقد روان‌شناختی به‌منظور بررسی و نقد انتخاب شد. در این جستار کوتاه، برآن‌ایم که به‌روش توصیفی ـ تحلیلی این اثر را ازلحاظ ظاهری و محتوایی بررسی کنیم و برجستگی‌ها و نارسایی‌های آن را یادآور شویم تا از ره‌گذر این نقد و بررسی، علاقه‌مندان حوزة نقد روان‌شناختی به‌نوعی با خلأهای این حوزه آشنا شوند و درجهت تقویت این رویکرد نقدی بیش از پیش بکوشند. درمجموع، با بررسی این کتاب به این نتیجه رسیدیم که کتاب در بیان مطالب نظری مربوط به نقد روان‌شناختی و ارائة کلیات لازم دربارة انواع موضع‌گیری‌های ناقدان مصری دربرابر نقد روان‌شناختی و بررسی و نقد سه‌مرحله‌ای سه کتاب در زمینة نقد روان‌شناختی تاحدی موفق‌ بوده است، گرچه خالی از اشکال و نواقص نیست.