Кореляційний метод обробки складеного хаотичного сигналу - К.С. Васюта; О.Л. Кащишин; О.П. Ковальчук; О.Д. Підлісний (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
В роботі аналізується можливість традиційної кореляційної (когерентної) обробки при виявленні складеного хаотичного радіолокаційного сигналу на фоні шумів та пасивних завад. Показано, що при виявленні та обробці складених хаотичних сигналів можливо застосовувати традиційну кореляційну обробку. Наявність флуктуацій параметрів сигналу (його викривленої форми), через поширення в неоднорідній атмосфері та перевідбиття від повітряного судна істотно знижує якість такої обробки. Вказано, що підвищення якості обробки хаотичних сигналів необхідно проводити за рахунок використання нетрадиційних методів, що враховують специфічну структуру складених хаотичних сигналів, через їх динамічні інваріанти.