بررسی عملکرد مخلوط های آسفالتی حاوی تراشه های بازیافتی بزرگراهی و مواد جوانساز در مقابل خرابی رطوبتی - حمیدرضا افتخاری; پرهام حیاتی; علی منیری (مهندسی عمران فردوسی)
در این پژوهش، تأثیر چهار نوع تراشه‌های آسفالتی بازیافتی بزرگراهی شامل مازندران M-B ، گلستان G-G ، تهران همتT-H ، تهران بابایی T-B ، و درصد استفاده از آنها و سه نوع جوانسازهای روغنی شامل روغن آفتابگردان R1، سایکلوژن R2، وکیوم باتوم R3 بر خصوصیات خرابی رطوبتی مخلوط‌های آسفالتی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. قیر مورد استفاده در این تحقیق، از نوع PG 64-16 می‌باشد. به منظور تعیین پارامترهای وقوع خرابی رطوبتی، آزمایشات انرژی آب سطحی بر روی قیر و آزمایش آب جوشان (به همراه پردازش تصویر جهت تحلیل میزان خرابی) و PULL OFF بر روی مخلوط های حاوی تراشه‌های آسفالتی بازیافتی انجام شد. نتایج نشان داد که تغییرات در ترکیب تراشه‌ها و افزودن جوانسازها تأثیر قابل توجهی بر مقاومت مخلوط‌ها در برابر خرابی رطوبتی دارند. همچنین مخلوط های آسفالتی حاوی سنگ آهک در هر دو شرایط خشک و تر دارای مقادیر چسبندگی و پیوستگی بیشتری با قیر پایه می باشد. اما با اضافه شدن جوانساز مقاومت چسبندگی و پیوستگی در حالت خشک در سنگ آهک کاهش و در حالت تر افزایش می یابد. نتایج آزمایش PULL OFF حاکی از اهمیت جوانسازها در بهبود چسبندگی سنگدانه‌ها و پیوستگی مخلوط‌ها به سطح جاده است. همچنین نتایج اندازه گیری مولفه های انرژی آزاد سطحی قیرهای مورد استفاده در این پژوهش نشان داد که قیر اصلاح شده با جوانساز دارای انرژی آزاد سطحی کل بیشتری در مقایسه با قیر پایه است.