El govern local, l'Aran: balanç de la seva evolució en la Catalunya autònoma i propostes de futur - Tomàs Font Llovet (Revista d'Estudis Autonòmics i Federals)
Aquesta contribució constitueix una valoració global de la regulació del govern local i l’organització territorial de Catalunya des de la recuperació de l’autonomia política, amb especial atenció a l’organització comarcal, els intents infructuosos de substituir les diputacions provincials, la garantia del règim especial de Barcelona i la necessària institucionalització del fet metropolità. Tot això, dins de l’evolució del marc estatutari i de la jurisprudència constitucional. Així mateix, es presta atenció a la singularitat del règim especial d’Aran. Finalment, s’exposen els objectius i els instruments que cal tenir en compte de cara als futurs plantejaments legislatius, sota els criteris de diversificació, flexibilització, simplificació i gradualisme.