Vstop slovenskega izdelka na hrvaški trg: primer izdelka Hair Food Oil Elixir - Ana Černčič; Petra Viki Čeru; Tajda Frece; Tina Vukasović (Mednarodno Inovativno Poslovanje)
V članku proučujemo širitev izdelka Hair food Oil Elixir slovenskega podjetja Méra Collection na hrvaški trg. Slovensko podjetje Méra Collection je predstavilo svoj izdelek Hair Food Oil Elixir, ki je bil takoj po izidu novembra 2021 velik prodajni uspeh. Izdelek je prejel tudi prestižni naziv najboljšega izdelka za nego las s strani revije Cosmopolitan. Gre za inovativen izdelek, sestavljen iz petih posebej izbranih olj za lase, ki zagotavljajo hranljivo nego in prijeten vonj. Uporabniki so izrazili izjemno zadovoljstvo z izdelkom, ki je primeren tako za globinski tretma kot za vsakodnevno uporabo, hkrati pa ščiti lase pred klorirano vodo in soljo. Strategija vstopa na hrvaški trg se osredotoča na posredni izvoz, kjer je v proces mednarodne menjave vključen domači posrednik. To omogoča podjetju nižje ravni tveganj, stroškov in ohranjanje obstoječe marketinške strategije. Kljub temu pa prinaša tudi nekatere izzive, kot so dodatni stroški in pomanjkanje nadzora nad marketinškim spletom.