Пропагандистська політика нацистів у Східній Європі напередодні Другої світової війни - Лілія Дробіна (Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія)
У статті на прикладі агресивної політики нацистської Німеччини відображені аспекти пропагандистської політики «захисту своїх» та її роль у розпалюванні Другої світової війни, викладені на основі статей чернівецької газети «Час». Автор досліджує, як політика «життєвого простору» Гітлера, заснована на ідеї розширення німецьких територій, призвела до анексії Австрії, Судетської області та, зрештою, нападу на Польщу. Автор звертає увагу на складність розв’язання територіальних претензій з урахуванням історичного фактора. Відзначено, що проблеми міжнародних конфліктів залишаються актуальними і сьогодні, а глобалізація підкреслює взаємозалежність країн і необхідність співпраці для розв’язання спільних проблем. Звернено увагу на загрозу авторитарних режимів, адже ідеї, схожі на ті, що пропагували нацисти, час від часу з’являються в різних куточках світу. У висновках автор підкреслює важливість вивчення історії для запобігання повторенню помилок минулого.