Bir Bürokrat Şair Ömer Ebû Rîşe - İbrahim Usta (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Modern Arap Edebiyatının başlangıcı olarak kabul edilen on dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısından itibaren, Arap edebiyatı hem şiir hem de nesir alanında bir modernleşme sürecine girmiştir. Asırlardır süregelen klasik Arap şiir sanatı batı şiirinin örnek alınması neticesinde bünyesinde birçok şiir akımı, ekolü veya topluluğu ile bu ekollere mensup şair ve yazarlar vücuda getirmiştir. Bu çalışmada, Suriyeli şair Ömer Ebû Rîşe’nin kısa biyografisiyle beraber klasik, romantik ve parnasist dönemlerine ait kısa bilgiler verilecektir.p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; line-height: 8.1px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p2 {margin: 1.8px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}span.s1 {letter-spacing: 0.8px}span.s2 {letter-spacing: 1.2px}span.s3 {letter-spacing: 1.1px}span.s4 {letter-spacing: 2.0px}span.s5 {letter-spacing: 0.1px}span.s6 {letter-spacing: 0.7px}span.s7 {letter-spacing: 0.2px}