Contribuții la studiul florei pădurii „Frunzești” din preajma orașului Cornești, Republica Moldova - Pavel PÎNZARU (Acta et Commentationes: Ştiinţe Exacte şi ale Naturii)
În articol se prezintă caracteristica generală a pădurii „Frunzești” și conspectul florei vasculare alcătuit din 299 specii de plante, 186 genuri, 51 familii. Pentru prima dată a fost înregistrată în Republica Moldova specia Geranium dissectum L. Specii rare, ocrotite de stat în număr de 13, inclusiv 5 specii din Cartea Roșie a Republicii Moldova (2015, cu caractere aldine): Aconitum lasiostomum Rchb, Actaea spicata L., Cephalanthera damasonium (Mill.) Druce, Epipactis helleborine (L.) Crantz, Epipactis purpurata Smith, Lathyrus venetus(Mill.) Wohlf., Lilium martagon L., Luzula campestris (L.) DC., Luzula multiflora (Retz.) Lej., Neottia nidus-avis (L.) Rich., Paris quadrifolia L., Scopolia carniolica Jacq., Staphylea pinnata L. Se propune de inclus pădurea „Frunzești” (235, 2 ha, parcelele 49-50) în componența Rezervației științifice „Plaiul Fagului”.