تعیین کاراترین شیوه‌ی تقسیط کود نیتروژنه با استفاده از نمودار رنگ برگ (LCC) و کلروفیل‌متر (SPAD) در برنج (تولید گیاهان زراعی)
به‌منظور تعیین کاراترین شیوه‌ تقسیط نیتروژن با استفاده از نمودار رنگ برگ و کلروفیل‌متر در برنج آزمایشی به‌صورت کرت‌‌های خرد شده و در قالب طرح بلوک‌های تصادفی با 3 تکرار در سال‌های 1385 و 1386 در مؤسسه تحقیقات برنج کشور اجراء شد. فاکتورهای آزمایش شامل ارقام در 3 سطح به‌عنوان عامل اصلی شامل GRH1، خزر و هاشمی و زمان اعمال کود به‌عنوان عامل فرعی که شامل 3LCC< (اعمال کود پس از مشاهده درجه 3 از نمودار رنگ برگ)، 4LCC< (اعمال کود پس از مشاهده درجه 4 از نمودار رنگ برگ)، 35SPAD< (اعمال کود پس از این‌که کلروفیل‌متر محتوای کلروفیل برگ را کمتر از 35 نشان بدهد)، 38SPAD< (اعمال کود پس از این‌که کلروفیل‌متر محتوای کلروفیل برگ را کمتر از 38 و بیشتر از 35 نشان بدهد)، روش عرف (مصرف 150 کیلوگرم کود نیتروژنه در مراحل اواسط پنجه‌‌زنی، تشکیل جوانه اولیه در خوشه و زمان گلدهی) و شاهد (بدون اعمال کود) بودند. اختلاف بین ارقام برای عملکرد دانه، تعداد دانه پر، تعداد دانه پوک، طول خوشه، تعداد خوشه، وزن صددانه، ارتفاع بوته و روز تا رسیدگی در سطح یک درصد معنی‌‌دار بود. همچنین اختلاف بین زمان اعمال کود مورد بررسی برای کلیه صفات جز تعداد دانه پوک و وزن صد دانه در سطح یک درصد معنی‌‌دار بود. بین زمان‌های اعمال کود مورد بررسی، 38SPAD< و 4LCC< اختلاف معنی‌داری با سایر تیمارهای اعمال شده داشتند، در صورتی‌که اختلاف بین روش عرف با 3LCC