ÖĞRENCİ ALGILARINA GÖRE ÖĞRETİM ELEMANLARININ İLETİŞİM BİÇİMLERİ - Akif Ergin; Aynur Geçer (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışma, öğrencilerin öğretim elemanlarının kullandıkları iletişim biçimlerini nasıl algıladıklarını ortaya koymak amacıyla, 1998-1999 öğretim yılının bahar döneminde Kocaeli Üniversitesi'ndeki Teknik Eğitim Fakültesi(birinci öğretim), Fen-Edebiyat Fakültesi(birinci öğretim), Mühendislik Fakültesi(birinci öğretim), İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi(birinci öğretim), Tıp Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinden toplanan görüşlerle gerçekleştirilmiştir. Betimsel nitelikteki bu araştırma ile elde edilen verilerin istatistiksel çözümlemeleri sonucunda öğrencilerin öğretim elemanlarının iletişim biçimleriyle ilgili ifadelere orta düzeyde katıldıkları görülmüştür. Sınıf içi iletişimi etkili kılmada öğretim elemanlarının çok yeterli olmadıkları söylenebilir. Öğretim elemanı-öğrenci iletişiminde saydamlık, saygı ve ilginin önemli olduğu görülmüştür.