Mjerenje kapaciteta serijski vezanih akumulatora - Ivan Đurđević (Vojnotehnički Glasnik)
U radu se analizira metoda mjerenja kapaciteta serijski vezanih akumulatora u akumulatorskim stanicama. Predstavljena metoda omogućava povećanje ukupnih kapaciteta stanica za mjerenje, kao i ciklusiranje akumulatora najmanje jednom godišnje, čime se produžava njihov vek trajanja i ostvaruju ekonomske uštede. Razvoj metode usmeren je na poboljšanje disipatora i množača, uz potencijalnu primenu mikroračunala za kontrolu i upravljanje procesom, čime bi se omogućilo praćenje stanja akumulatora u memoriji sistema.