جداسازی مغناطیسی مواد رنگزا از محیط‌های آبی - طاهره پورصابری; مصطفی حسنی سعدی (مطالعات در دنیای رنگ)
تحلیل‌گران بر این باورند که فناوری نانو یکی از قلمروهای علمی است که انقلاب سوم صنعتی را شکل می‌دهد. به علت داشتن ویژگی‌‌‌های بی‌نظیر، از نانوذرات به طور گسترده‌ای به عنوان جاذب استفاده می‌شود و در این میان فناوری استفاده از نانوذرات مغناطیسی در حذف آلاینده‌ها حرکت جدیدی است که نسبت به روش‌های قبلی اقتصادی‌تر و کارآمدتر می‌باشد؛ چراکه با استفاده از یک آهنربا نانوذرات به سادگی از محلول جدا می‌شوند. از سوی دیگر امکان اصلاح و عاملدار کردن این نانوذرات با ترکیباتی که بطور انتخابی گونه‌ی موردنظر را از محیط جذب می‌نمایند، ابزار توانمندی را جهت جداسازی آلاینده‌‌‌ها فراهم آورده است. هدف از این مقاله بررسی استفاده از نانوذرات مغناطیسی در حذف مواد رنگزا از پساب کارخانجات نساجی می‌باشد.