İŞ ETİĞİ VE İŞLETMELERDE ETİK ÇÖKÜŞ - Nilhun Doğan (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Küreselleşen dünya ekonomisiyle birlikte iş etiği, işletmeler için artık vazgeçilmez bir gereklilik olmuştur. İşletmelerin iş etiğine uygun davranışları, uzun vadede işletmelerin başarılarını olumlu yönde, aksi davranışlar ise olumsuz yönde etkileme gücüne sahip olmuştur. Bu sonucu, Amerika ve Avrupa’da yaşanan işletme skandallarıyla açığa çıkan etik çöküşler ortaya koymuştur. İş dünyası, iş etiğinin gerekliliğini ve önemini açıkça gösteren etik çöküşlerden önemli dersler çıkarmışlardır. Bu çalışmayla, iş etiği kavramı kuramsal bir çerçevede ele alınarak, işletmeler için gerekliliği ve önemi ortaya konulmuş ve ayrıca, işletmelerdeki etik çöküş nedenleri ve sonuçları itibarıyla incelenmiştir.