Методологічні основи створення архітектури дата-центричної екосистеми зенітної ракетної системи - А.Б. Скорик (Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил)
У статті запропоновано нові підходи до управління життєвим циклом ЗРС. Життєвий цикл системи розглядається як діяльність всіх систем забезпечення, що ведуть цільову систему від її задуму до виведення з експлуатації. Наголошується на необхідності інтеграції систем забезпечення у рамках дата-центричної екосистеми ЗРС. Запропоновані підходи до побудови архітектури екосистеми ЗРС,  розроблено  модель архітектури системи інтеграції і розвитку можливостей по створенню екосистеми ЗРС і обґрунтована  загальна структура методу створення архітектури екосистеми ЗРС.