Сучасний стан методів формування різних репродукцій у гороху овочевого (Pisum sativum L.) - В. М. Стригун (Plant Varieties Studying and Protection)
Для забезпечення виробників необхідною кількістю якісного насіння гороху овочевого, необхідно організувати його насінництво, яке має забезпечити не тільки розмноження насіння до запланованих обсягів, а й підтримку сортів, їх генетично обумовлених ознак, на рівні, який забезпечує високу врожайність та якість зеленого горошку. Для досягнення цієї мети запропонований спосіб реалізації, який висвітлений у статті.