مطالعه ویژگی‎های روان سنجی پرسشنامه غیرت - محمدرضا احمدی; محسن شریعت‌پناه; رحیم میردریکوندی; ابوالحسن حقانی (فصلنامه فرهنگی- تربیتی زنان و خانواده)
این پژوهش با هدف ساخت پرسشنامه غیرت، براساس مبانی نظری اسلامی انجام گرفت. در این پژوهش، جهت مطالعه منابع اسلامی از روش تحلیل محتوا و برای ارزیابی روایی و اعتبار پرسشنامه، از روش پیمایشی و انتخاب اتفاقی 100 تن از دانشپژوهان و طلاب علوم دینی مؤسسة آموزشی و پژوهشی امام خمینی رحمةالله علیه استفاده شد. ساختار برداشت‌شده از منابع اسلامی برای غیرت عبارت‌اند از: مؤلفه‌های بینشی، عاطفی هیجانی، رفتاری، ارتباطی و جنسی. روایی محتوای این ساختار ازنظر کارشناسان خبره دین و روان‌شناسی، طبق ساختار لیکرت چهارگزینه‌ای با میانگین کل 3 و واریانس 564/0 محاسبه‌شده و روایی گویه‌ها با میانگین 875/2 و ضریب هماهنگی و تطابق کندال در سطح اطمینان 99 درصد به‌دست آمده است. همبستگی بالا میان مؤلفه‌ها با کل آزمون و همچنین بین گویه‌ها، نشان‌دهنده روایی سازه بود. اعتبار آزمون به‌واسطة بررسی همسانی درونی پرسشنامه با ضریب آلفای کرونباخ 87/0 به دست آمد. دو نیمهسازی نیز اعتباری در حد 799/0 و 637/0 برای دو نیمه را نشان داد؛ بنابراین این پرسشنامه از اعتبار و روایی مناسب برخوردار است. درنتیجه، پرسشنامه غیرت میتواند به‌عنوان ابزاری معتبر و علمی در پژوهشهای اسلامی و کمیسازی استفاده شود.