Johanson, Lars, Csatö, Eva Âgnes, Locke, Vanessa, Menz, Astrid, Winterling, Dorothea. (haz.). (1998). The Mainz Meeting: Proceedings of the Seventh International Conference on Turkish Linguistics, Turcologica 32. Wiesbaden: Harrassowitz.X+765s. - Şükriye Ruhi (Dilbilim Araştırmaları Dergisi)
3-6 Ağustos 1994 tarihleri arasında Mainz. Johannes Gutenberg Üniversitesi'nin Doğu Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen VII. Uluslararası Türkçe Dilbilim konferansı geniş bir katılımla Türk dilleri alanlarında çalışan birçok araştırmacıyı buluşturmuştu. Bu katılım nedeniyle, konferansın bildiriler kitabı oldukça geniş bir konu yelpazesini yansıtmaktadır. Konferansın gelenekselleşmiş araştırma konuları olan Türkçe sesbilim, biçimbilim, sözdizim, anlambilim ve Türkçenin edinimi üzerine yapılmış araştırmaların yanı sıra, bildiri kitabı hem Türkçe hem de diğer Türk dilleri üzerine yapılmış olan tarihsel ve karşılaştırmalı dilbilim, ağız çalışmaları, dillerarası etkileşim incelemeleri ve uygulamalı dilbilim araştırmaları alanlarında sunulmuş olan bildiriler efe içermekledir. Bu denli zengin bir konu çeşitliliği gösteren bir kitabı, bildiri konuları ötesine geçerek tüm yönleriyle kısa bir yazıda ele almak oldukça güç olacaktır. O nedenle kitapta yayınlanmış olan kırk dokuz makaleyi araştırma konuları itibariyle odaklaşlıkları sorunlar çerçevesinde özetlemeye çalışacağım.