MUHASEBE STANDARTLARININ OLUŞUMU VE UYGULANMA ALANI - Baki Yılmaz (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Muhasebe standartları, muhasebe uygulamalarının yöntemini belirleyerek hem uygulayıcılar açısından, hem de finansal tablo kullanıcıları açısından finansal bilgilerin güvenilir, doğru, gerçeğe uygun ve karşılaştırılabilir olmasını sağlamaktadır. Bu çalışmada, Konya bölgesinde muhasebe mesleğini farklı düzeylerde icra eden muhasebe meslek elemanlarının, ulusal ve uluslararası meslek kuruluşlarınca belirlenen muhasebe standartlarının uygulanabilirliği konusundaki görüşlerine yer verilmiş ve alınan görüşler analiz edilip yorumlanmıştır.