ЦИФРЛЫҚ ЭКОНОМИКАДА ҚЫЗМЕТ КӨРСЕТУ ШАРТЫ - Г.Б. Мукалдиева; Д.М. Баймуханова; Ж. Жагыпар (Хабаршы. Заң сериясы)
Цифрлық экономика жағдайында қызмет көрсету шарты қарқынды дамып келе жатқан цифрлық экожүйелердегі субъектілердің өзара іс-қимылын реттейтін негізгі құқықтық құрал болып табылады. Цифрландыру нормативтік актілерді бейімдеуді және цифрлық ортадағы мәмілелерді реттеудің жаңа тәсілдерін әзірлеуді талап ете отырып, дәстүрлі құқықтық қатынастарды өзгертеді. Зерттеудің негізгі бағыты цифрлық ортада қызмет көрсету шарттарын жасасу және орындау ерекшеліктеріне, оның ішінде олардың электрондық нысанына, шарттарды келісу процестерін автоматтандыруға және смарт-келісімшарттарды енгізуге бағытталған.