Особливості напрямків історичного розвитку шрифтових композицій в дизайні інтер’єру - I. Kuznetsova; O. Lilchitskiy; A. Heher; V. Us (теорія та практика дизайну)
У статті розглядаються особливості напрямків історичного розвитку шрифтових композицій (ШК) в дизайні інтер'єру. На першому етапі розвитку ШК людина перебувала в пошуку найбільш якісного засобу передачі інформації. Таким засобом став лист. Єдиною вимогою до матеріалу і засобу нанесення була довговічність, що і зумовило особливості першого напрямку в розвитку ШК в інтер'єрі. У другому напрямку історичного розвитку ШК простежується істотний розвиток саме матеріальної бази засобів і способів нанесення написів. Проявляється прагнення до краси у всьому, що оточує людину, зокрема в інтер'єрі. ШК визначаються можливостями використання фарби і кисті. З'являються криволінійні композиції. З'являються складні шрифти. Третій напрямок відображає вплив бурхливого технологічного розвитку. Поява нових засобів для створення ШК дозволила створювати образні рішення, які здатні робити життя людини зручнішим. У четвертому напрямку ШК здатні розвиватися в просторі і в часі, наділені динамікою. Засобом для створення ШК стали комп'ютерні і LED - технології.