Ryszard Skarzyński, Konserwatyzm. Zarys dziejów filozofii politycznej. 1998 - Marek Maciejewski (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Ryszard Skarzyński, Konserwatyzm. Zarys dziejów filozofii politycznej, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa 1998