Kullanımlar ve Doyumlar Bağlamında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanımı: Instagram Örneği - Hatice Mine Yayla (Selçuk İletişim)
Kullanımlar ve Doyumlar yaklaşımının ana konusunu insanların kitle iletişim araçlarıyla ne yaptığı sorusu oluşturmaktadır. Başlangıçta gazete, televizyon ve radyo gibi geleneksel kitle iletişim araçlarını insanların, ne amaçla kullandığı ve hangi ihtiyaçlarını doyuma ulaştırdığı araştırılmıştır. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte bireylerin internet ve internetin en çok kullanılan ortamı olan sosyal medyayı kullanarak hangi gereksinimlerini doyuma ulaştırdığı konusu üzerinde çalışılmaktadır.