РЕГІОНАЛЬНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ: РОЗВИТОК РОЗУМНИХ МІСТ УКРАЇНИ - Інна Бітюк; Людмила Паскаль (Економіка та суспільство)
Статтю присвячено дослідженню розумних міст України з точки зору регіонального менеджменту. Визнано та доведено, що розумне місто це комплекс певних технологій та інструментів, що роблять життя для населення в місті комфортним та безпечним та забезпечують сталий розвиток регіонів в цілому. Наведено методики, які використовують для аналізу розвитку розумних міст та для формування рейтингу міст. Розглянуто сучасний стан розвитку міст України на предмет статусу їх «розумне місто», таких як: Тернопіль, Вінниця, Дніпро, Львів, Київ. Визначено, що технології «розумного міста» зосереджені в більшій мірі в роботі громадського транспорту, соціальних послугах, електронних сервісах, електронному урядуванні та управлінні інфраструктурою. Завдяки впровадженню інноваційних рішень, місто стає комфортнішим для життя, прозорішим у управлінні та технологічно прогресивним.