شناسایی و اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر بازاریابی تأمین مالی جمعی در بازار سرمایه ایران - میلاد رجعتی; حسین شیرمردی احمدآباد; علی اسلام جو (پژوهش‌های راهبردی بودجه و مالیه)
در سال‌های گذشته بدلیل کاهش اعتبارات بانکی و محدودیت‌های دسترسی به منابع بین‌المللی، بنگاه‌ها با چالش تأمین مالی مواجه شده‌اند. تأمین مالی جمعی از ابزارهای نوین مالی است که می‌تواند نیازهای تأمین مالی متقاضیان سرمایه و سرمایه‌گذاران را برآورده نماید. اگر بنگاه‌ها بخواهند این ابزار مالی را برای جذب سرمایه سرمایه‌گذاران توسعه و ترویج نمایند، نیازمند شناخت عوامل موثر بر بازاریابی تأمین مالی جمعی هستند. لذا در این پژوهش به شناسایی و اولویت‌بندی عوامل مؤثر بر بازاریابی تأمین مالی جمعی در بازار سرمایه ایران می‌پردازیم. روش پژوهش، آمیخته از نوع توالی کیفی-کمی است. ابتدا با روش تحلیل مضمون و استفاده از مطالعات کتابخانه‌ای و مصاحبه با 12 خبره حوزه تأمین مالی جمعی، 52 مضمون پایه تحت 10 مضمون سازمان دهنده، در سه مضمون فراگیر زمینه‌ای، علّی و مداخله‌گر شناسایی و طبقه‌بندی گردید. سپس طبق نتایج پرسشنامه و با نرم‌افزار TOPSIS میزان تأثیر مضامین بر بازاریابی تأمین مالی جمعی به دست آمد. به ترتیب، میزان اهمیت مضامین پایه برحسب مضمون فراگیر زمینه‌ای: فرهنگ سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌ها؛ برحسب مضمون فراگیر علّی: بازدهی، نقدشوندگی، زمان، اعتماد و شفافیت متقاضی و ترویج؛ و برحسب مضمون فراگیر مداخله‌گر: محصول(موضوع پروژه)، تضامین و ویژگی سکو می‌باشد.