Elektrik Enerji Sistemlerinde Güç Kalitesi Parametrelerine Dayalı Anahtarlama Sistemi ile Otomatik Şebeke Seçimi - Alper MUTLU; Sezai Taşkın; Fadıl Kuyucuoğlu (Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi)
Bu çalışmada, EN 50160 standardı referans alınarak, güç kalitesi parametrelerine göre anahtarlama yapabilen bir transfer anahtarı simülasyonu tasarlanmıştır. Sistem LabVIEW ortamında geliştirilmiştir. Program, akım ve gerilim bilgileri üreten simülasyon üreteci  ve transfer anahtarı olarak iki ana kısımdan oluşmaktadır. Programda geliştirilen algoritma simülasyon verilerinden aldığı güç kalitesi parametrelerini  iki şebeke için karşılaştırmıştır. Daha sonra  güç kalitesi parametreleri açısından en uygun değerlere sahip şebekeyi  kaynak olarak seçmiştir.