AHMET YESEVİ'DE MEDENİYET KURUCU DEĞERLER - Levent Bayraktar (Felsefe Dünyası)
Medeniyet kavramı insanlığın ulaşmış olduğu en birleştirici ve bütünleştirici kavramlardan birisidir. Medeniyetler yüce değerlerle kurulur, yaşatılır ve yüceltilir. Barbarlık, cehalet ve bağnazlık ise medeniyetlerin sonunu getirir. Ahmet Yesevi düşüncesinin merkezinde yüce değerler bulunur. Ahmed Yesevi'yi bugün adına düşünmek, irfan yolunda, ilimle ve edeple yürüyebilmek ve adaletle muamele edebilmek için bir imkandır. Çalışmamızda ilim, irfan, edep ve adalet gibi İslami ve insani değerlerin medeniyet kurucu ve koruyucu rollerini irdelemeye gayret göstereceğiz.